Børsen 1 & 2

At oversætte en virksomheds strategi og værdier til bygning, arbejdspladser og økonomi kræver erfaring og overblik gennem hele byggeprocessen. Set udefra er bygningen en vigtig formidler af en virksomheds mål og værdier, mens den indadtil danner den rammen om virksomhedens dna og kultur.

TEKT tænker funktionelle, tekniske løsninger ind i byggeriet fra begyndelsen. Et fleksibelt design er med til at sikre, at erhvervsbyggeriet ikke blot matcher nutidens behov i den enkelte virksomhed, men også fremtidens krav.

Erhvervsbyggeriet Børsen 1 og 2 er udviklet i to etaper, og rummer mere end 5000 m2 erhverv fordelt på fem etager. Desuden er der parkeringskælder under hele bygningen. Navnet Børsen stammer fra et gammelt forlystelsessted, som oprindelig lå på grunden. Flere forskellige former for erhverv har i dag til huse i bygningen, og det har krævet en fleksibel og tilpasningsdygtig planløsning. Blandt andre har Lokalpsykiatri Esbjerg lejet sig ind i Børsen 2.

Materialerne er tilpasset konteksten i Esbjergs indre by.  Ud mod gaden er bygningen beklædt med mørke teglsten og omkring vinduerne lyse betonelementer. Store vinduespartier sikrer et godt lysindfald i bygningen. Ind mod gården er bygningen holdt i lyst beton. Ligesom her også er rummelige udendørsarealer og altaner. 

Projektfakta

Beliggenhed: Skolegade 85 / Danmarksgade 8, 6700 Esbjerg
Bygherre: Byggeaktieselskabet Esbjerg
Omfang: Ca. 5000 m2 erhvervsbyggeri
Status: Opført i oktober 2013

Har du spørgsmål, eller vil du se yderlige informationer om projektet?

Kontakt os